UX-designer

Kom med oss och skapa samhällsnytta. Vi är en myndighet som vill göra tjänstepension enkelt för alla som är eller har varit statligt anställda. Vårt fokus är våra kunder, handlingskraft och nytänkande. Att jobba tillsammans i hela organisationen tror vi är en viktig nyckel för att göra ett bra jobb med hög kvalitet.

Nu söker vi en driven UX-designer som vill vara med och skapa nytta för våra kunder.

Ansökan

Ansök senast den 8 september 2024. Ange referensnummer MD 2024/299.

Sök tjänsten som UX-designer (Vismas webbplats)

Arbetsuppgifter

På SPV utgår vi från våra insikter om kunden för att skapa enkla och begripliga tjänster som uppfyller kundens behov. I rollen som UX-designer hos oss är du med och leder tillgänglighetsarbetet. Du får också möjlighet att skapa och vidareutveckla användbara och tillgängliga digitala tjänster. Du utformar digitala användarupplevelser, genomför användningstester och säkerställer webbtillgänglighet – främst för våra externa webbplatser och e-tjänster, men även för våra interna handläggningssystem.

I rollen som UX-designer är du även delaktig i vårt arbete med kundkommunikation och har ett nära samarbete med det it-team som utvecklar våra webbplatser och e-tjänster.

Som UX-designer hos oss är du en del av helheten. Du är delaktig från de första analyserna och hela vägen till genomförande, vilket gör att du har stort inflytande över den färdiga lösningen. Du jobbar med insikter om våra kunder som en kontinuerlig del i ditt arbete. Som UX-designer hos oss kan du påverka på riktigt och inte bara visualisera. Vi är just nu i uppstartsfasen av att ta fram ett nytt designsystem och där du kommer vara en nyckelspelare i det fortsatta arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig och minst tre års yrkeserfarenhet inom användbarhetsområdet. Du har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Du har även kunskap eller erfarenhet av

  • interaktionsdesign och användbarhet
  • att ta en aktiv roll inom kvalitativa undersökningsmetoder (exempelvis användningstester, observationer, intervjuer och workshops)
  • att kommunicera dina insikter på lämpligt sätt (exempelvis rapport, kundresa, prototyp, skiss mer mera)
  • webbtillgänglighet och Web Content Accessibility Guidelines, WCAG 2.1
  • arbete med olika typer av prototyper, från konceptuell till interaktiv prototyp
  • relevant programvara inom prototyping (exempelvis Adobe XD eller Figma)
  • arbeta utifrån designsystem och komponentbibliotek.

Du har också förståelse för hur dina lösningar kommer att implementeras i exempelvis HTML, CSS, WAI-ARIA, JavaScript.

Vi ser det som meriterande om du har kunskap eller erfarenhet från något eller några av följande områden:

  • utforma designsystem och komponentbibliotek
  • agila arbetssätt
  • att vara användarens representant i projekt och stöttat både medarbetare och kunder med användarens perspektiv
  • designmetoder som design studio, card sorting och story mapping
  • kvantitativa undersökningsmetoder, till exempel kundundersökningar och webbstatistik
  • utbilda andra inom tillgänglighet och användbarhet
  • grafisk design
  • övriga språkkunskaper.

För att lyckas i det här uppdraget är dina personliga egenskaper mycket viktiga och vi kommer att lägga stor vikt vid dem i den här rekryteringen.

Som person

  • är du initiativtagande. Du tar eget initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.
  • är du självgående. Du tar stort eget ansvar för dina arbetsuppgifter. Du strukturerar själv ditt tillvägagångssätt och driver dina processer vidare.
  • har du god samarbetsförmåga. Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser eventuella konflikter på ett konstruktivt sätt.
  • har du specialistkunskap inom området. Du förstår de fackmässiga aspekterna av arbetet särskilt bra. Underhåller kontinuerligt sin specialistkunskap. Är en kunskapsresurs för andra.
  • har du en helhetssyn. Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: den 2 december 2024 eller enligt överenskommelse.

Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Varaktighet: Tillsvidare

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Vi erbjuder

Hos oss blir du varmt välkomnad. Här jobbar 250 engagerade personer och vi tycker det är viktigt att du trivs hos oss. Vi är öppna för nya idéer, vår omvärld och mot varandra. Och vi gillar att testa nytt och har ett starkt driv framåt. 

Vi ser rekrytering som en långsiktig investering och tycker det är viktigt att du som medarbetare mår bra, har balans i livet och ges möjlighet att utveckla dina talanger.

Vi jobbar på en flexibel arbetsplats, både i härliga lokaler och med möjlighet att jobba hemifrån på 50 procent om du vill. I SPV-huset rekommenderar vi en fika i vår vinterträdgård eller varför inte en stund i vårt fräscha gym. Dessutom har vi olika friskvårdsaktiviteter du kan delta i – det finns något för alla.

Vi strävar efter mångfald och att ha ett inkluderande synsätt på alla nivåer i organisationen.

Mer information om oss som arbetsgivare och de anställningsförmåner du erbjuds finns under Om att jobba på SPV.

Om att jobba på SPV

Om arbetsplatsen

Statens tjänstepensionsverk, SPV, är en av Sveriges största leverantörer av pensionstjänster. Vi hanterar tjänstepensioner och försäkringar åt arbetsgivare på det statliga området och har över 1 100 000 kunder – både statligt anställda, tidigare anställda och pensionärer. Vårt kontor ligger i Sundsvall.

Vår verksamhet vilar på den gemensamma statliga värdegrunden. Den är en grundläggande utgångspunkt för oss, oavsett vad vi arbetar med. Demokrati är den överordnade principen i värdegrunden och medborgarna är vår yttersta uppdragsgivare. Övriga principer i den statliga värdegrunden är legalitet, objektivitet, fri åsiktsbildning, respekt samt effektivitet och service.

Om vår verksamhet

Vi avsäger oss vänligen men bestämt alla erbjudanden om hjälp med annonsering och rekrytering.

Kontaktperson

Carola Dahlin
Enhetschef
060-18 69 00
carola.dahlin@spv.se

Fackliga kontaktpersoner

Peder Bergsten
Saco-S
070-397 08 52
peder.bergsten@spv.se

Daniel Granath
ST
060-18 75 45
daniel.granath@spv.se

Kari Jokinen
Seko
060-18 77 62
kari.jokinen@spv.se

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice genom att skicka ett mejl till oss eller ringa 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter

XS SM MD LG XL