Ändrade överföringskrav – kolla upp ert lönesystem

Från och med den 1 januari 2025 är det nya krav på hur du som arbetsgivare ska beräkna och rapportera premier vid retroaktiva löneutbetalningar i samband med lönerevision. För att ni ska hinna göra nödvändiga ändringar i ert lönesystem inför årsskiftet har vi nu publicerat de ändrade överföringskraven.

Den nya bestämmelsen ingår i tjänstepensionsavtalet PA 16 och gäller premiebestämda premier. I överföringskraven ser du vilka anställningsuppgifter du som arbetsgivare ska skicka till oss och hur uppgifterna ska överföras.

Nu har vi publicerat en ny version av överföringskraven (version 5.0) här på spv.se och även uppdaterat vägledningen om kraven.

Det här behöver ni göra

  1. Läs igenom de nya överföringskraven om beräkning och rapportering av premiebestämda premier vid retroaktiv löneutbetalning till följd av en lönerevision.
  2. Kontrollera vilka justeringar ni behöver göra i ert lönesystem på grund av ändringarna i överföringskraven och säkerställ att de genomförs innan årsskiftet.

Läs om de nya överföringskraven

Alla överföringskrav finns samlade i ett exceldokument. I fliken Kravspecifikation ser du vilka anställningsuppgifter du som arbetsgivare ska skicka till oss och hur uppgifterna ska överföras. Till vissa krav finns länkar till vägledningen som innehåller fördjupad information om hur rapporteringen ska gå till. För de nya kraven om rapportering av premier vid retroaktiv löneutbetalning finns länkar vidare till vägledningen.

Under fliken versionshistorik ser du vilka krav som är nya eller ändrade.

Överföringskrav tjänstepensionsavtalet PA 16 version 5.0 (Excel, nytt fönster)

Läs mer om överföringskraven

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice genom att skicka ett mejl till oss eller ringa 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter

XS SM MD LG XL