Verksjurist

Var med oss och skapa samhällsnytta. Vi är en myndighet som vill göra tjänstepension enkelt för alla som är eller har varit statligt anställda. Vårt fokus är våra kunder, handlingskraft och nytänkande. Att jobba tillsammans i hela organisationen tror vi är en viktig nyckel för att göra ett bra jobb med hög kvalitet. Det ger ju också en härlig gemenskap. Nu söker vi en verksjurist.

Ansökan

Ansök senast den 15 augusti 2022. Ange referensnummer MD 2022/17.

Sök tjänsten som verksjurist (Vismas webbplats)

Avdelning Regelverk och kvalitet ansvarar bland annat för att säkerställa och kvalitetssäkra att pensionsavtal, förordningar och försäkringar hanteras med rätt kvalitet. Vi ansvarar även för att säkerställa rätt finansiering och att pensionsskulden beräknas korrekt samt att SPV har rättsligt stöd i alla typer av juridiska frågor.

Funktion Juridik tillhör avdelning Regelverk och kvalitet. Funktionen verkar för rättslig kvalitet i SPV:s verksamhet med tyngdpunkt inom verksjuridik. Funktion Juridik har även ansvar för SPV:s arkiv och huvudregistratur samt att inom ansvarsområdet erbjuda kvalificerat stöd, utbilda och göra kvalitetsuppföljningar. Nu söker vi en verksjurist till funktion Juridik.

Arbetsuppgifter

Som verksjurist arbetar du med att ge kvalificerat stöd inom förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess, it-rätt samt övrig myndighetsjuridik. Du stödjer samtliga delar av myndigheten i arbetet med att tolka regler och deltar i arbetet med att ta fram interna styrdokument.

Du är också med i arbetet med remissyttranden och med att ta fram vägledningar inom ansvarsområdena samt skriver och kvalitetssäkrar olika typer av dokument, till exempel myndighetens yttranden till tillsynsmyndigheter. I ditt arbete ingår att delta som juridisk expert i olika utvecklingsprojekt och arbetsgrupper samt att hålla utbildningar både externt och internt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har juristexamen eller motsvarande. För utländsk utbildning krävs svensk validering av examen.

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av liknande arbetsuppgifter som vi har berättat om ovan
  • mycket goda kunskaper i förvaltningsrätt, sekretesslagstiftning samt regler om behandling av personuppgifter
  • erfarenhet av arbete med upphandlingsrätt
  • erfarenhet av arbete med försäkringsrätt
  • goda kunskaper i svenska och engelska, i både skrift och tal.

För att lyckas i det här uppdraget är dina personliga egenskaper mycket viktiga och vi kommer att lägga stor vikt vid dem i den här rekryteringen.

Som person:

  • är du initiativtagande. Du tar egna initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.
  • har du god samarbetsförmåga. Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser eventuella konflikter på ett konstruktivt sätt.
  • har du en problemlösande analysförmåga. Du arbetar bra och strukturerat med komplexa frågor. Du analyserar och bryter ner komplicerade problem i sina beståndsdelar och löser dessa.
  • har du ett gott omdöme. Du gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Du väger samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden samt visar gott omdöme vid uttalanden, agerande och beslut.
  • har du integritet. Du har väl grundade och tydliga värderingar samt förmåga att tänka begreppsmässigt på frågor ur ett etiskt perspektiv. Du styrs av etik och värderingar i avgörande situationer i arbetet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Den 1 september 2022 eller enligt överenskommelse.

Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Säkerhetsprövning

Säkerhet har hög prioritet för oss på SPV. Den här tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att vi gör en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585), innan vi tar beslut om att anställa en ny medarbetare. Du måste också ha svenskt medborgarskap för att kunna få den här sortens säkerhetsklassade tjänst. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du här:

Säkerhetsprövning (Säkerhetspolisens webbplats)

Vi erbjuder

Hos oss blir du varmt välkomnad. Här jobbar 250 engagerade personer och vi tycker det är viktigt att du trivs hos oss. Vi är öppna för nya idéer, vår omvärld och mot varandra. Och vi gillar att testa nytt och har ett starkt driv framåt. 

Vi ser rekrytering som en långsiktig investering och tycker det är viktigt att du som medarbetare mår bra, har balans i livet och ges möjlighet att utveckla dina talanger.

Vi jobbar på en flexibel arbetsplats, både i härliga lokaler och med möjlighet till distansarbete upp till halvtid. I SPV-huset rekommenderar vi en pingismatch i vår vinterträdgård eller varför inte en stund i vårt fräscha gym. Dessutom har vi olika friskvårdsaktiviteter du kan delta i – det finns något för alla.

Vi strävar efter mångfald och att ha ett inkluderande synsätt på alla nivåer i organisationen.

Mer information om oss som arbetsgivare och de anställningsförmåner du erbjuds finns under Om att jobba på SPV.

Om att jobba på SPV

Om arbetsplatsen

Statens tjänstepensionsverk, SPV, är en av Sveriges största leverantörer av pensionstjänster. Vi hanterar tjänstepensioner och försäkringar åt arbetsgivare på det statliga området och har över 1 100 000 kunder – både statligt anställda, tidigare anställda och pensionärer. Vårt kontor ligger i Sundsvall.

Mer information om oss

Vi avsäger oss vänligen men bestämt alla erbjudanden om hjälp med annonsering och rekrytering.

Kontaktperson

Jimmy Everitt
Chefsjurist
060-18 76 29
jimmy.everitt@spv.se

Fackliga kontaktpersoner

Daniel Granath
ST
060- 18 75 45
daniel.granath@spv.se

Peder Bergsten
Saco-S
060-18 69 73
peder.bergsten@spv.se

Kari Jokinen
Seko
060-18 77 62
kari.jokinen@spv.se

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice på kundservice@spv.se eller 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter.

XS SM MD LG XL