Nyheter

Det här är SPV:s nyhetsarkiv. Här hittar du alla aktuella nyheter. Du kan söka på olika områden, årtal och månader med hjälp av filtreringsfunktionen.

Filtrera nyheter

 • Höjd garantipension kan sänka tjänstepensioner enligt avtalet PA-SPR

  2022-06-30

  Riksdagen har beslutat att höja garantipensionen från augusti 2022. Om du har garantipension från Pensionsmyndigheten och har tjänstepension eller efterlevandepension enligt tjänstepensionsavtalet PA-SPR kan din utbetalning från oss bli lägre.

 • Höjd lägsta ålder för att ta ut allmän pension

  2022-06-07

  Den 31 maj beslutade riksdagen att den lägsta åldern för att ta ut allmän pension ska höjas från 62 år till 63 år. Ändringen gäller från 1 januari 2023. För tjänstepensionen från statlig anställning, avdelning 2 gäller fortfarande att du kan ta ut den från 61 år som tidigast.

 • Kolla upp din behörighet om du inte kan logga in

  2022-06-06

  Har du problem att logga in i våra självbetjäningstjänster? Senast den 5 juni skulle en ansvarig hos dig ha godkänt alla behörigheter som ni som arbetsgivare behöver ha kvar. Om det inte är gjort, har din behörighet tagits bort.

 • Nytt om behörigheter

  2022-04-25

  Med start 25 april ökar vi säkerheten kring hanteringen av behörigheter till våra självbetjäningstjänster. Två gånger per år ska ni som arbetsgivare kontrollera, det vill säga godkänna eller ändra, alla era behörigheter till våra tjänster.

 • Viktig information till dig som har fonder i Ryssland eller Östeuropa

  2022-03-23

  Har du valt att placera pengarna i den valbara delen i Rysslands- eller Östeuropafonder, kommer du inte kunna köpa, byta eller sälja de fonderna i dagsläget. Det innebär också att dina pensionspremier som betalas in av din arbetsgivare varje månad inte placeras i fonden.

XS SM MD LG XL