Sjuk

Om du blir sjuk under en längre tid kan du har rätt till sjukpension. Förutsättningen för att du ska få sjukpension är att du omfattas av tjänstepensionsavtalet PA-RFVS och att Försäkringskassan betalar ut sjukpenning, sjukersättning eller aktivitetsersättning till dig. Du ska också ha en nedsatt arbetsförmåga med minst 25 procent och ha varit sjuk i mer än 90 dagar i följd.

Vem får sjukpension?

  • Du får sjukpension om du får en sjukersättning eller aktivitetsersättning från Försäkringskassan.
  • Du kan också ha rätt till sjukpension om du får sjukpenning från Försäkringskassan
  • Om du slutat din anställning och var sjuk i samband med att du slutade kan du också ha rätt till sjukpension. Kontakta oss på telefonnummer 060-18 76 57 för mer information.

Hur påverkas din tjänstepension om du är sjuk?

Om du får sjukpension fortsätter du att tjäna in till din tjänstepension.

Behöver du ansöka?

  • Är du fortfarande anställd meddelar din arbetsgivare oss att du är sjuk. Du behöver inte skicka in någon ansökan till oss. Om du har rätt till sjukpension skickar vi ett meddelande till dig.
  • Om du har slutat din anställning och var sjuk i samband med att du slutade ska du kontakta oss på telefonnummer 060-18 76 57 för mer information.

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice genom att skicka ett mejl till oss eller ringa 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter

XS SM MD LG XL