Om du vill gå i pension vid 65 år

Din tjänstepension består av två delar: förmånsbestämd ålderspension och kompletterande ålderspension PA-RFVS.

Ta ut förmånsbestämd ålderspension vid 65 år

Din förmånsbestämda ålderspension betalas normalt ut från 65 år. Storleken på den förmånsbestämda ålderspensionen beror på din lön, hur många år du varit anställd och vilken pension du har tjänat in i tidigare anställning.

Du kan ta ut din förmånsbestämda ålderspension på olika sätt:

  • Samma belopp under hela livet
  • Temporärt uttag under minst 5 år
  • Skjuta upp uttaget av din pension till ett senare tillfälle.

Ta ut kompletterande ålderspension PA-RFVS vid 65 år

Din kompletterande ålderspension PA-RFVS betalas ut av den försäkringsgivare du valt för att förvalta din kompletterande ålderspension. Kontakta dem för att få information om hur du kan ta ut din pension.

Om du inte gjort ett val placeras dina pengar hos Skandia

Om du inte har valt vem som ska förvalta dinkompletterande ålderspension PA-RFVS placeras dina pengar i en traditionell livförsäkring hos Skandia med återbetalningsskydd och familjeskydd på ett förhöjt prisbasbelopp.

Om du slutar din anställning får dina efterlevande inte familjeskydd. Om du var sjuk när anställningen upphörde så gäller familjeskyddet så länge du är fortsatt sjuk.

Mer information om kompletterande ålderspension

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice genom att skicka ett mejl till oss eller ringa 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter

XS SM MD LG XL