Nu har vi fyllt på med intjänade pengar!

I början av varje år fyller vi på delarna i tjänstepensionen med förra årets inbetalade pengar. Det är pengar som din arbetsgivare betalat in under 2023. Nu kan du logga in och se hur mycket just du har i dina symboliska säckar!

Det här ser du när du loggar in

När du loggar in och kollar pengarna i din tjänstepension behöver du vara lite uppmärksam på det här sakerna:

  • Värdet i varje säck är det du totalt tjänat in. Fortsätter du jobba statligt i fler år ökar värdet och du har mer pengar till din framtida tjänstepension.
  • Du kan ha en tom säck om du är född före 1988. Från 1 januari 2024 börjar arbetsgivaren betala in till ytterligare en del, Kåpan Flex. Värdet på de pengarna syns först om ett år när vi åter uppdaterar med det här årets inbetalningar.
  • En del har också ha en säck som symboliserar en förmånsbestämd del. Den delen av tjänstepensionen fungerar annorlunda mot de andra delarna. Därför är det ett uppskattat värde som är kronor i månaden i den säcken. Det är alltså ingen prognos för vare sig den delen eller för hela tjänstepensionen.
  • Om du jobbat statligt förra året ser du också hur mycket din arbetsgivare betalat in under 2023 – men inte till den förmånsbestämda delen om du har den. Till den betalar din arbetsgivare in en så kallad sparpremie. Du ser det aktuella månadvärdet under Din förmånsbestämda del.

När du loggar in kan du också få en prognos för hela din pension!

Varför ska du bry dig?

Många jobbar hela livet och ägnar kanske inte så många tankar till sin framtida pension. De flesta börjar tänka på den först när det börjar bli dags att ta ut den. Att vara medveten om tjänstepensionen hela arbetslivet ger dig en bättre trygghet den dag det är dags. Sen är det väl lite roligt att se hur mycket pengar din arbetsgivare faktiskt betalar in till tjänstepensionen när du jobbar statligt?

Funderar du över återbetalningsskydd?

Återbetalningsskydd betyder att din familj kan ta del av dina pengar om du dör. Det kan du ha på alla delar i tjänstepensionen utom på den förmånsbestämda delen.  

Här kan du läsa mer om återbetalningsskydd

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice genom att skicka ett mejl till oss eller ringa 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter

XS SM MD LG XL