Extra inbetalningar till din tjänstepension

Du har en möjlighet att få extra pengar inbetalda till din tjänstepension genom en enskild överenskommelse med din arbetsgivare. Du kan också få extra inbetalningar om din arbetsgivare och fackförbunden på din arbetsplats tecknar ett lokalt kollektivavtal om det.

Enskild överenskommelse om extra inbetalningar – exempelvis löneväxling

Du kan göra en enskild överenskommelse med din arbetsgivare om extra inbetalningar till din tjänstepension. Den enskilda överenskommelsen kan vara i form av så kallad löneväxling. Du kan exempelvis avstå lön eller sparade semesterdagar och istället betalar din arbetsgivare in pengar till din tjänstepension.

Pengarna placeras i samma försäkring hos den försäkringsgivare som du har valt för din valbara del. Har du inte gjort något val av försäkringsgivare placeras pengarna i Kåpan Valbar hos Kåpan Tjänstepension.

Kontakta din arbetsgivare om du har frågor om extra inbetalningar genom enskild överenskommelse.

Lokalt kollektivavtal om extra inbetalningar

Din arbetsgivare och fackförbunden på din arbetsplats har möjlighet att teckna ett lokalt kollektivavtal om extra inbetalningar för en grupp anställda eller för alla anställda. I det fallet betalas pengarna in till Kåpan Extra eller Kåpan Flex beroende på när du är född.

  • Är du född före 1988 betalas pengarna in till Kåpan Extra.
  • Är du född 1988 eller senare betalas pengarna in till Kåpan Flex.

Kontakta din arbetsgivare om du har frågor om extra inbetalningar genom lokala kollektivavtal.

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice genom att skicka ett mejl till oss eller ringa 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter

XS SM MD LG XL