Nu finns en ny version av överföringskraven

Till följd av de ändringar som Arbetsgivarverket och de fackliga parterna har kommit överens om i PA 16 har kraven på vad du som arbetsgivare ska rapportera in för uppgifter till oss ändrats. Nu har vi publicerat Överföringskrav 4.0 som gäller från januari månads rapportering. Du som arbetsgivare ansvarar för att lönesystemet ändras utifrån det.

Det finns också en sida som riktar sig till dig som arbetsgivare och till ditt lönesystem. Där har vi samlat information om hur nyheterna i PA 16 påverkar din inrapportering till oss. Där finns också ett kravdokument med markerade ändringar som ska göra det enklare att se vad som är ändrat.

Du som arbetsgivare måste ställa krav på lönesystemet

När överföringskraven uppdateras ska varje anställningsmyndighet säkerställa att rapportering till oss anpassas så att den följer de nya kraven. Det ansvaret har du som arbetsgivare även om ni har lejt bort själva jobbet med att rapportera till oss. Det är också du som arbetsgivare som ansvarar för att uppgifterna är fullständiga och korrekta och att de levereras enligt gällande överföringskrav till oss.

Det här står i förordningen om handläggning av ärenden om statliga tjänstepensionsförmåner (1997:909).

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice genom att skicka ett mejl till oss eller ringa 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter

XS SM MD LG XL