Nyheter

Det här är SPV:s nyhetsarkiv. Här hittar du alla aktuella nyheter. Du kan söka på olika områden, årtal och månader med hjälp av filtreringsfunktionen.

Filtrera nyheter

 • Fira tjänstepensionen!

  2023-09-27

  Idag, den 27 september är det Tjänstepensionens dag! Vi som jobbar statligt hör till de 90 procent där tjänstepensionen en lika naturlig del av livet som morgonkaffet. Det tycker vi är värt att fira!

 • Nu får du koll på pensionskostnaderna för 2024

  2023-09-26

  I slutet av september skickar vi prognosen över pensionskostnader till dig som arbetsgivare. Använd prognosen i ditt budgetarbete.

 • Visst berättar du om tjänstepensionen?

  2023-09-26

  Du som arbetsgivare ger alla dina anställda en tjänstepension som är en viktig del av den totala pensionen. Berätta om den, se till att du har bra information till dina anställda och låt tjänstepensionen vara en del av er vardag. Den 27 september är det Tjänstepensionens dag och vad passar bättre än att uppmärksamma den då? Vi tipsar om hur!

 • Nu finns en ny version av överföringskraven

  2023-06-22

  Till följd av de ändringar som Arbetsgivarverket och de fackliga parterna har kommit överens om i PA 16 har kraven på vad du som arbetsgivare ska rapportera in för uppgifter till oss ändrats. Nu har vi publicerat Överföringskrav 4.0 som gäller från januari månads rapportering. Du som arbetsgivare ansvarar för att lönesystemet ändras utifrån det.

 • Ändringar i tjänstepensionsavtalet PA 16 – så här påverkar det dig som är född före 1988

  2023-05-24

  Du som är statligt anställd och är född före 1988 kommer att få mer inbetalt till tjänstepensionen. Dels i form av fortsatt intjänande till 69 år och dels ska arbetsgivaren betala in ytterligare upp till 1,5 procent till tjänstepensionen. Det är några av de förändringar som gäller från 1 januari 2024.

XS SM MD LG XL