E-faktura på SPV

Vi på SPV skickar och tar emot fakturor elektroniskt. Vi tar emot fakturor elektroniskt via Peppol-nätverket.

Lagen om obligatorisk e-faktura till offentlig sektor

Från den 1 april 2019 är det lag på att alla inköp till följd av LOU, LUF och LUK i offentlig sektor ska faktureras med elektronisk faktura (e-faktura). Det innebär att alla leverantörer till offentlig sektor måste skicka e-fakturor enligt en ny europeisk standard Peppol BIS Billing 3. SPV omfattas av detta regelverk och tar därmed emot e-fakturor via Peppol. Observera att PDF-faktura inte är ett godkänt format.

E-faktura via Peppol

Vi tar emot e-fakturor via Peppol-nätverket. Vår elektroniska adress i Peppol är 0007:2021000928.

E-faktura via SPV:s leverantörsportal

Om du inte har möjlighet att skicka elektroniska fakturor kan du kostnadsfritt använda vår leverantörsportal för att registrera fakturan manuellt. Kontakta ekonomi@spv.se så skickar vi en inbjudan till leverantörsportalen.

30 dagars förfallotid

SPV tillämpar 30 dagars förfallotid om vi inte har kommit överens om annat. Fakturaavgifter, expeditionsavgifter eller liknande godkänns inte och kommer att dras av från beloppet.

Fakturor som skickas från SPV

SPV levererar e-fakturor genom nätverket PEPPOL till myndigheter och företag. Vi kan tyvärr inte skicka e-fakturor till Internetbanker (berör privatpersoner).

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice genom att skicka ett mejl till oss eller ringa 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter

XS SM MD LG XL