Nyheter

Det här är SPV:s nyhetsarkiv. Här hittar du alla aktuella nyheter. Du kan söka på olika områden, årtal och månader med hjälp av filtreringsfunktionen.

Filtrera nyheter

 • Falska mejl i omlopp

  2022-11-22

  Vi har upptäckt att det har skickats mejl som utger sig att vara från oss. Mejlen kommer inte från SPV trots att det ser ut som att vår kundservice är avsändare. Har du fått ett misstänkt mejl kring samarbete mellan oss och en privat aktör så uppmanar vi att inte klicka på någon länk i mejlet. Vi har händelsen under bevakning.

 • Fakturor och OCR-underlag från SPV vid bokslutet 2022

  2022-11-14

  Inför varje årsbokslut tar vi fram ett underlag om hur du som jobbar på en statlig myndighet ska hantera och bokföra fakturor och OCR-underlag i anslutning till årsskiftet.

 • Just nu kan du få svara på en kundundersökning

  2022-10-17

  Vi genomför just nu en kundundersökning till en del av våra kunder som får beslut från oss. Vi genomför undersökningen i samarbete med företaget Netigate.

 • Nu kan du anmäla dig till SPV-dagen

  2022-10-12

  SPV-dagen är en högaktuell dag med fokus på tjänstepensionen. Vi riktar in oss på vad som är nytt och vad som är på gång. Årets SPV-dag är onsdag den 23 november 2022.

 • Dags att kontrollera behörigheter

  2022-09-30

  Den 3 oktober är det dags att kontrollera behörigheter för de personer hos dig som använder våra självbetjäningstjänster.

 • Vad tycker du om våra självbetjäningstjänster?

  2022-09-28

  Nu genomför vi en undersökning bland er som använder våra självbetjäningstjänster. Vi vill bland annat veta mer om hur du upplever tjänsterna, vad som fungerar bra och vad som kan bli bättre i framtiden.

 • Lyckan att ha en tjänstepension

  2022-09-27

  Idag, den 27 september är det Tjänstepensionens dag. Vi som jobbar statligt kan lyckligt konstatera att vår arbetsgivare betalar in pengar till tjänstepensionen varje månad, så är det inte för alla. Passa på att fira det idag, kanske genom att logga in och kolla din tjänstepension?

 • Nu får du koll på pensionskostnaderna för 2023

  2022-09-26

  I slutet av september skickar vi prognosen över pensionskostnader till dig som arbetsgivare. Använd prognosen i ditt budgetarbete.

 • Lyckan med tjänstepensionen!

  2022-09-23

  Tjänstepensionen är den mest önskade förmånen som du som arbetsgivare erbjuder era anställda. I samband med Tjänstepensionens dag, den 27 september, har du chans att berätta om tjänstepensionen från statlig anställning.

 • Höjd lägsta ålder för att ta ut allmän pension

  2022-06-07

  Den 31 maj beslutade riksdagen att den lägsta åldern för att ta ut allmän pension ska höjas från 62 år till 63 år. Ändringen gäller från 1 januari 2023. För tjänstepensionen från statlig anställning, avdelning 2 gäller fortfarande att du kan ta ut den från 61 år som tidigast.

XS SM MD LG XL