Visa anställning

I Visa anställning har du som arbetsgivare tillgång till anställningsuppgifter för dina anställda.

Logga in och använd Visa anställning

Logga in på självbetjäningstjänster för arbetsgivare

För att logga in i självbetjäningstjänsterna behöver du beställa behörighet och skaffa e-legitimation.

Genom tjänsten Visa anställning kan du se anställningsuppgifter för dina anställda. Vi visar de uppgifter som ligger till grund för tjänstepensionen och du kan även ta del av tidigare anställningsuppgifter för personer som jobbar hos dig. 

Du ser uppgifter för dina anställda 

Vi har anpassat tjänsten till dagens regelverk enligt dataskyddsförordningen (gdpr), det innebär att du får tillgång till att se uppgifter på personer som är anställda hos dig. Du kan se uppgifterna från dess att du rapporterar in anställningsuppgifter och du har då rätt att se:

  • Anställningsuppgifter från den egna arbetsgivaren
  • Anställningsuppgifter från tidigare anställningar
  • Anställningsuppgifter från andra pågående anställningar

Dina anställningsuppgifter

Med Visa anställning kan du även göra utskrifter av Dina anställningsuppgifter (matrikelutdrag). Det är en sammanställning av en persons statliga anställningar, löneuppgifter och ledigheter som är tjänstepensionsgrundande för förmånsbestämd ålderspension. För att skriva ut behöver du ha Adobe Reader installerad på datorn.

All anställningstid visas inte

Uppgifterna i sammanställningen bör inte användas för att räkna ut vilka anställda som ska tilldelas utmärkelsen NOR (Nit och redlighet i rikets tjänst) eller för turordningsregler. Uppgifterna i sammanställningen innehåller bara de anställningsuppgifter som är pensionsgrundande för förmånsbestämd ålderspension. Det behöver inte vara samma uppgifter som du som arbetsgivare ska använda vid beräkning av NOR eller turordningsregler.

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice genom att skicka ett mejl till oss eller ringa 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter

XS SM MD LG XL