Nyheter

Det här är SPV:s nyhetsarkiv. Här hittar du alla aktuella nyheter. Du kan söka på olika områden, årtal och månader med hjälp av filtreringsfunktionen.

Filtrera nyheter

 • Dags att kolla in dina delar!

  2023-02-21

  Nu kan du logga in och kolla hur mycket du tjänat in till delarna i din tjänstepension från statlig anställning fram till den 31 december 2022. När du loggar in kan du också få en prognos för hela din pension!

 • Saknar du din utbetalning den här månaden?

  2023-02-16

  Om du har ändrat konto i Swedbanks kontoregister för att få elstöd, är det också till det kontot du nu får utbetalningen från oss. Det kan du ändra tillbaka i Swedbanks kontoregister om du vill.

 • Nu får du som pensionär besked om nytt belopp från oss

  2023-01-17

  Ett nytt år innebär nya månadsbelopp i utbetalning. Därför får du som pensionär besked om nytt belopp från oss.

 • Ny statlig ersättning i form av omställnings- och kompetensstöd

  2022-12-28

  Regeringen har beslutat om en ny statlig ersättning till arbetsgivare som betalar en avgift till Trygghetsstiftelsen. Ersättningen kallas för omställnings-och kompetensstöd och gäller från 1 oktober 2022. Den ska stärka den anställdas fortsatta anställningsbarhet under både pågående och avslutad anställning. Det är vi på SPV som ansöker och betalar ut ersättningen åt dig som arbetsgivare.

 • Tillfälliga regler för anställda födda 1958 som har delpension och rätt till garantipension

  2022-12-20

  Om du har en anställd som är född 1958, som har delpension och kan ha rätt till garantipension i sin allmänna pension, kan du välja att förlänga delpensionen till månaden innan hen fyller 66 år.

XS SM MD LG XL