Arbetsgivarkvarten

Missa ingen viktig information!

Arbetsgivarkvarten är ett lätt sätt att få kort information om tjänstepensioner och vad du som arbetsgivare ska tänka på. 

Du anmäler dig prenumerant för att få en inbjudan till arbetsgivarkvarten. Då får ett mejl med en länk till webbseminariet. Vi håller en frågestund efter arbetsgivarkvarten så boka av tid för det om du vill vara med.

Anmäl dig som prenumerant till arbetsgivarkvarten

Våren 2024

Nytt år – nya premier

Här får du en förklaring på varför kostnaderna för förmånsbestämd pension och kollektiva premier ändras för alla anställda just vid årsskiftet.

Se arbetsgivarkvarten från 23 januari på Quickchannel

Få koll på nyheter och ändringar i PA 16

Nyheterna i tjänstepensionsavtalet PA 16 Avdelning 2 innebär att alla tjänar in till tjänstepensionen fram till 69 år, att de allra flesta får en till del i tjänstepensionen och att delpensionsavtalet fasas ut. I dagens arbetsgivarkvart får du koll på ändringarna.

Se arbetsgivarkvarten från 6 februari på Quickchannel

Längre arbetsliv för anställda, vad innebär det?

Fler jobbar allt längre och tar därmed ut sin pension senare i livet.  Vad behöver du tänka på och påverkar det kostnaden? Det får du veta mer om i dagens arbetsgivarkvart.

Se arbetsgivarkvarten från 20 februari på Quickchannel

Så här beräknas era premier

Sparpremien, kollektiva premier och premiebestämda premier – hur räknas de ut? I dagens arbetsgivarkvart får du en genomgång av de olika premierna och vad som påverkar dem.

Se arbetsgivarkvarten från 5 mars på Quickchannel

E-tjänsterna på spv.se – få, ge och kontrollera behörigheter till dem

Det finns ett antal e-tjänster för dig som arbetsgivare. Se och hör hur du kan du använda dem och hur du gör för att beställa och kontrollera behörigheter till dem. I dagens arbetsgivarkvart får du full koll!

Se arbetsgivarkvarten från den 19 mars på Quickchannel

 

Att tänka på vid anställdas pensionering

När en anställd går i pension är det vissa saker du som arbetsgivare behöver tänka på. Vi går igenom vad som gäller så du vet till nästa gång en anställd ska pensioneras.

Se arbetsgivarkvarten från 2 april på Quickchannel

Prata med era anställda om tjänstepension!

Tjänstepensionen är en värdefull förmån för alla statligt anställda. Så se till att du och dina anställda vet vad det handlar om! Vi visar texter som kan användas på intranätet och ger tips på när och hur du kan prata om tjänstepensionen.

Se arbetsgivarkvarten från 16 april på Quickchannel

Vill du skicka in ett tips på ett ämne till nästa webbseminarium mejla gärna till kundaktiviteter@spv.se

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice genom att skicka ett mejl till oss eller ringa 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter

XS SM MD LG XL