Webbseminarier

Vi sänder webbseminarier löpande under året till olika målgrupper.

Just nu finns inga webbseminarier att anmäla dig till

Vi har inspelade webbseminarier som du kan titta på. Det kommer ändringar i tjänstepensionsavtalet PA 16 från 1 januari 2024 som kan påverka informationen i de inspelade webbseminarerna.

Inspelade webbseminarier

Lär dig mer om din pension

För dig som är född före 1988 och som tillhör Avdelning 2. Vi berättar  hur  tjänstepensionen från statliga anställning fungerar för dig. Vi berättar vilka delar du har rätt till och vad du ska tänka på. Vi berättar också kort om allmän pension.

Ansöka om tjänstepension

Det här gäller för dig som ska gå i pension det närmaste året.  Du får veta vilka delar du har i tjänstepensionen från din statliga anställning och vad du ska tänka på. Vi berättar också kort om allmän pension.

Se en inspelad version av webbseminariet "ansöka om pension" på Youtube

Din pension – för dig som arbetar som yrkesofficer tills du går i pension

Det här gäller för dig som är född före 1988 och tillhör Avdelning 2. Vi berättar om tjänstepensionen för dig som arbetar som yrkesofficer på Försvarsmakten tills du går i pension. Du har särskilda regler i tjänstepensionsavtalet.

Du får svar på vilka delar du har rätt till och om du behöver göra något. Vi berättar vad som är skillnaden för dig som har en annan pensionsålder istället för 65 år och hur det påverkar.

Se inspelad version av "Lär dig mer om din pension som yrkesofficer" på Youtube.

Allt du behöver veta om tjänstepension – för dig som är född 1988 eller senare och tillhör Avdelning 1

Du som har många år kvar till pensionering kanske undrar om du behöver veta något? Din arbetsgivare betalar in pengar varje månad till din tjänstepension det kan vara flera tusen i månaden. Vi berättar vilka delar du har rätt till och vad du kan tänka på. Vi går också genom hur tjänstepensionen påverkas under hela arbetslivet.

Efter du lyssnat på webbseminariet har du fått en trygghet om din tjänstepension från statlig anställning och din allmänna pension.

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice genom att skicka ett mejl till oss eller ringa 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter

XS SM MD LG XL