Webbseminarier

Vi sänder webbseminarier för statligt anställda som funderar kring sin pension. Just nu har vi sommaruppehåll men startar igen efter semestern.

De webbseminarier som vi sänder:

Lär dig mer om din pension

Det här webbseminariet gäller dig född före 1988 och som tillhör Avdelning 2. Under det här seminariet får du veta hur tjänstepensionen från statliga anställning fungerar. Vi berättar vilka delar du har rätt till och vad du ska tänka på. Vi berättar också kort om allmän pension.

Föreläsaren pratar under cirka 45 minuter och sen finns det tid för cirka 15 minuter frågestund.

 

Planera för pension (webbseminarium tillsammans med Pensionsmyndigheten)

I samverkan med Pensionsmyndigheten har vi ett extra webbseminarium som vänder sig till pensionsplanerare. Du får en bra information om både allmän pension och tjänstepension från statlig anställning.

Det här behöver du inte anmäla dig till utan bara klickar in på länken som finns på Pensionsmyndighetens webbplats. Informationen på Pensionsmyndighetens webb publiceras veckan innan.

För mer information och länk  på Pensionsmyndighetens webb

Ansöka om tjänstepension

Det här gäller för dig som ska gå i pension det närmaste året.  Du får veta vilka delar du har i tjänstepensionen från din statliga anställning och vad du ska tänka på. Vi berättar också kort om allmän pension.

Föreläsaren pratar under cirka 30 minuter och sen finns det tid för cirka 15 minuter frågestund.

Se en inspelad version av webbseminariet "ansöka om pension" på Youtube

Din pension

–för dig som arbetar som yrkesofficer tills du går i pension

Det här gäller för dig som är född före 1988 och tillhör Avdelning 2. Vi berättar om tjänstepensionen för dig som arbetar som yrkesofficer på Försvarsmakten tills du går i pension. Du har särskilda regler i tjänstepensionsavtalet.

Du får svar på vilka delar du har rätt till och om du behöver göra något. Vi berättar vad som är skillnaden för dig som har en annan pensionsålder istället för 65 år och hur det påverkar.

Föreläsaren pratar under cirka 30 minuter och sen finns det tid för cirka 15 minuter frågestund.

Se inspelad version av "Lär dig mer om din pension som yrkesofficer" på Youtube.

Allt du behöver veta om tjänstepension

–för dig som är född 1988 eller senare och tillhör Avdelning 1.

Du som har många år kvar till pensionering kanske undrar om du behöver veta något? Din arbetsgivare betalar in pengar varje månad till din tjänstepension det kan vara flera tusen i månaden. Under webbseminariet berättar vi vilka delar du har rätt till och vad du kan tänka på. Vi går också genom hur tjänstepensionen påverkas under hela arbetslivet.

Efter du lyssnat på webbseminariet har du fått en trygghet om din tjänstepension från statlig anställning och din allmänna pension.

Föreläsaren pratar under cirka 30 minuter och sen finns det tid för cirka 15 minuter frågestund.

 

Om våra webbseminarier

Våra webbseminarier är för dig som är statligt anställd eller har varit statligt anställd. Du kan delta varifrån du vill. Vi rekommenderar att du har en fast internetuppkoppling och använder hörlurar för bästa resultat. Vi skickar instruktioner till den mejladress som du anmäler dig till.

Tyck till om sidans innehåll

Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Berätta för oss vad du tycker om innehållet på denna sida. Om du har frågor om din tjänstepension – kontakta vår kundservice på kundservice@spv.se eller 020-51 50 40.

Så här behandlar vi dina personuppgifter.

XS SM MD LG XL